Definitief besluit van de Raad van State

24 juli 2019

Het is feest bij Stichting de Iris. Vandaag kregen wij het goede nieuws van de Raad van State. Het beroep dat is gedaan tegen de Stichting is niet ontvankelijk  verklaard. Dit betekent dat Lekstede Wonen verder kan gaan met de bouwplannen en het Zorglandgoed Bloemendaal (waar Stiching de Iris zal gaan komen) gerealiseerd gaatworden. Onze Voorzitter Els van Maurik startte met in 2008 met de eerste plannen voor een woongroep waar jongeren met een verstandelijke beperking kunnen wonen in een vertrouwde omgeving maar met voldoende zorg en begeleiding. Een droom is uitgekomen dat we nu eindelijk in 2019 kunnen zeggen dat de woongroep er gaat komen.

Onze SUPER ELLY in de bloemetjes !

Vianen Voor Elkaar vroeg: WELKE VRIJWILLIGER VERDIEND ER EEN BLOEMETJE! Nou dat was voor Stichting de Iris niet zo'n moeilijke vraag. De tomeloze inzet van bestuurslid Elly Heijstek is meer dan een bloemetje waard! Dank Elly voor al je goede werk en inzet!!

Elly Heijstek en Simone Visser

Eerste en tweede prijs Gemeente Vianen

De Gemeente Vianen trakteerde als afscheidskado op een groot aantal prijzen. Alle inwoners, stichtingen en verenigingen van Vianen mochten met ideeen inschrijven voor de categorien; Sport, Cultuur, Zorg en Recreatie. Stichting de iris won in de categorie zorg de tweede prijs van  5.000,00 voor Domotica en voor de categorie Sport de eerste prijs van € 7.500,00 voor de aanschaf van een Duofiets. ENORM blij zijn wij hiermee.

Margot prijs gemeente

Koen prijs gemeente

Vianen omarmt stichting de Iris met een mooie gift!

Schermafbeelding 2018 01 04 om 22.59.43

Burgemeester Wim Groenweg van Gemeente Vianen kreeg op 4 januari 2018 een bijzondere envelop in zijn hand gedrukt. Hierin een anonieme gift van € 1.930,00 van iemand die Stichting de Iris een warm hart toedraagt. Namens het bestuur van de Iris willen wij via deze weg deze anonieme gever enorm bedanken voor deze gift. Het doet ons als stichting heel erg goed te weten dat Vianen onze stichting omarmt.

Schetsen-Overleg-Plannen-Zienswijzen

5 kopie

Op 16 mei was er een inloopavond ij Lekstede Wonen betreffende het zorglandschap Bloemendaal.Omwonenden, geinteresseerden, waren welkom om naar het schetsontwerp te komen kijken en hierover te praten. Mensen van Stichting de Iris en de Herbergier waren ook aanwezig om ieders vragen te beantwoorden. Tegenstanders en voorstanders gingen in discussie met elkaar.

Het ontwerp bestemmingsplan lag vervolgens ter inzage. Momenteel worden door de Gemeente de zienswijzen beantwoord. Waarschijnlijk komt dit in oktober op de agenda van de gemeenteraad. Het landgoed krijgt een zorgbestemming. Er zal dus niet gewoon woningbouw plaats kunnen vinden. Het onderhoud zal door Lekstede Wonen worden uitgevoerd, zij zijn eigenaar van de grond op het zorglandgoed.

Highland Games Zederik

Highlandgames

Highland Games Zederik

In een echte kilt waren jongeren (o.a. mogelijk toekomstige bewoners) aanwezig in Lexmond om te strijden om de eer. Het wasgezelligheid ten top. Ze hielpen elkaar en andere teams. Ze wonnen de eerste prijs voor hun inzet en motivatie van de G-Teams

Stichting Iris ontvangt cheque 1.250 euro Vriendenloterij

cheque iris vriendenloterij

Amsterdam, 15 juni 2017 – Een grote verrassing voor Stichting de Iris uit Vianen van de VriendenLoterij. Dit wooninitiatief voor mensen met een verstandelijke beperking is één van de succesvolste deelnemers aan de VriendenLoterij Belmaanden in mei en ontvangt eenmalig een extra bijdrage van 1.250 euro. De Belmaanden zijn een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. Stichting de Iris gaat het geld onder andere gebruiken voor een nieuwe keuken van het wooncomplex.

Petra Marks, bestuurslid bij Stichting de Iris: "Wat fantastisch dat we dit extra bedrag in ontvangst mogen nemen! We zijn trots op het geboekte resultaat: we hebben bijna 100 loten verkocht. Het geld willen we gebruiken voor een nieuwe keuken en voor de inrichting van de gemeenschappelijke ruimte van ons nieuwe wooncomplex voor jongeren met een verstandelijke beperking."

Van februari tot en met mei vinden de VriendenLoterij Belmaanden plaats. In mei belden tal van clubs en verenigingen clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van Stichting de Iris leverde de club maar liefst 98 loten op. Als de 98 loten een jaar blijven meespelen, dan kan Stichting de Iris 9.212 euro bijschrijven aan de clubkas.

Verrassing
De VriendenLoterij keert tijdens de Belmaanden per kalendermaand extra geldbedragen uit aan de 7 clubs en verenigingen die de meeste loten hebben verkocht. Stichting de Iris eindigde in mei op de vierde plaats en ontvangt 1.250 euro. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de VriendenLoterij Belmaanden genereren.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs